Zonnepanelen huren? De familie Dieleman-Pijpelink kiest voor DELTA

De familie Dieleman-Pijpelink uit Zuidzande huurt sinds februari 2021 zonnepanelen via DELTA Energie. Daarvoor krijgen ze nog eens extra korting dankzij de Duurzame DELTA Deals. Een groene oplossing die met de stijgende energieprijzen ook nog eens extra voordelig is, zeker omdat een grote investering vooraf niet nodig is.

Zestien zonnepanelen gehuurd

Ilona Dieleman-Pijpelink woont met haar partner, kind en hond in een bungalow in Zuidzande. “Deze huizen hadden nog geen van alle zonnepanelen en we dachten in eerste instantie ook dat het niet mogelijk was. Toen de aanbieding van DELTA kwam, dachten we: niet geschoten is altijd mis. Het bleek inderdaad te kunnen en nu hebben we zestien zonnepanelen op ons dak.”

Geen dure investering

Als je zelf zonnepanelen gaat kopen, is dat niet alleen een flinke investering, je moet ook uitzoeken wat je precies wilt. “Misschien waren we dan bij een goedkopere aanbieder uitgekomen, maar hadden we zonnepanelen gehad die minder rendement leverden. Ook het bedrag dat je normaal betaalt om de zonnepanelen te laten installeren, zit al in de huurprijs inbegrepen, dus er was helemaal geen investering vooraf nodig.”

Dat deze zonnepanelen een goede opbrengst leveren, merkte de familie al in oktober 2021. “We kregen toen een voorlopige afrekening waarbij we duizend euro terugkregen. Dat was een aangename verrassing, zeker nu de gasprijzen zo hard stijgen.”

Soepele installatie

Ilona Dieleman-Pijpelink is erg te spreken over de installatie door DELTA-partner Saman Groep. “De panelen zijn geïnstalleerd tijdens een strenge corona-lockdown. Daarom zijn de installateurs in eerste instantie niet komen kijken. We hadden zelf de nodige gegevens doorgegeven, maar de helling van het dak bleek niet helemaal te kloppen met de constructie die ze hadden bedacht. Daarom moesten ze andere onderdelen bestellen en daarna terugkomen. Dat wijt ik niet aan de deskundigheid van de mensen van Saman. Ze hebben het heel vlot opgelost en alles netjes geïnstalleerd. Met de zonnepanelen hebben we nog helemaal geen problemen gehad.”

Goede ambassadeurs

Dat DELTA Energie en Saman Groep Zeeuwse bedrijven zijn, is volgens Ilona Dieleman-Pijpelink een pré. “Ik ben een echte Zeeuwse en zeker Zeeuws-Vlaanderen is voor de mensen die hoger in Nederland wonen zo ongeveer onbekend gebied.”

Ze zou de zonnepanelen van DELTA Energie absoluut aan anderen aanbevelen. “Sterker nog, onze buurman heeft pas een stuk aan zijn woning laten aanbouwen en daar zag ik dat ze dezelfde zonnepanelen aan het installeren waren. Wij hebben ze verteld dat we tevreden waren, dus aan ons heeft DELTA goede ambassadeurs. Ook de overburen overwegen de zonnepanelen te gaan huren.”

DELTA Zonnepanelen

Met zonnepanelen van DELTA Energie bespaar je flink op je energierekening én ben je duurzaam bezig. Als je al stroom en gas van DELTA hebt, krijg je bovendien extra korting als je via DELTA zonnepanelen huurt of koopt. Mooi meegenomen toch?