Vang de zon!

De meeste zonuren vind je in Zeeland. Daarom kiezen steeds meer Zeeuwen voor zonnepanelen. Die kun je tegenwoordig ook huren of kopen bij DELTA. Daarvoor werken we samen met Saman Groep, de toonaangevende totaalinstallateur in Zeeland. Die samenwerking levert je korting op als je al energie hebt van DELTA.

Menno Janzen is verkoopadviseur bij Saman Groep en komt bij je langs om te zorgen dat jij het zonnepaneelsysteem krijgt dat bij jouw situatie past. Leuk werk, met iedere dag een ander dak. Onlangs bezocht hij Nancy van Buuren in Kapelle om een offerte op te maken.

Van Limburg naar Zeeland

Menno Janzen (25) is geboren en getogen in het Limburgse Tegelen. Hij verhuisde voor een studie watermanagement naar Vlissingen en wil voorlopig niet meer terug. “Na mijn studie vond ik deze  superleuke baan bij Saman Groep,” vertelt Menno. “Ik heb altijd al affiniteit met duurzaamheid gehad. Nu lever ik een persoonlijke bijdrage aan de energietransitie.”

Gericht advies

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom krijgt iedereen die een adviesgesprek aanvraagt eerst een korte online vragenlijst. “Met de antwoorden bereid ik het adviesgesprek voor.” Daarna gaat Menno op pad. “Eerst leg ik de werking van een zonnepanelen uit. Hoe stroom wordt opgewekt, maar ook hoe een omvormer de opgewekte stroom omzet naar elektriciteit die je in huis kunt gebruiken. Vervolgens is het belangrijk om het stroomverbruik in kaart te brengen. Nu, maar vooral ook in de toekomst.”

“Gelukkig kon Menno al snel langskomen,” zegt Nancy van Buuren. “We hebben samen gekeken naar de staat, omvang en ligging van het dak en hoeveel panelen er nodig waren om in onze behoefte te voorzien. We hielden toen inderdaad rekening met de toekomst. We gaan natuurlijk ooit van het gas af en willen misschien een elektrische auto kopen. Dat soort zaken moet je meenemen.”

Positieve verhalen

Zodra alle wensen en randvoorwaarden duidelijk zijn stelt Menno meteen een offerte op. Vaak wordt al snel de installatie van het zonnepaneelsysteem ingepland. Menno: “Over de installatie horen we vaak positieve verhalen. Dat het zo vlot en efficiënt verloopt en dat onze monteurs goed op elkaar ingespeeld zijn. Fijn, want dat vakmanschap geeft meteen ook extra vertrouwen in het product.”

De keuze voor zonnepanelen

Er zijn volgens Menno twee redenen waarom mensen voor zonnepanelen kiezen: “Enerzijds beseffen mensen steeds meer dat het goed is voor de aarde om je eigen duurzame energie op te wekken. Anderzijds is er vaak een financiële reden: met zonnepanelen bespaar je flink op je energienota. Bovendien kan je de btw die je over zonnepanelen en installatie betaalt in de meest gevallen terugvragen. Dat scheelt honderden euro’s.”

Nancy is het daarmee eens: “En het heeft te maken met positieve verhalen uit de buurt. Veel van onze buren hebben al meerdere jaren zonnepanelen en zijn daar erg tevreden over. Niet alleen over wat je ermee bespaart op je energiekosten, maar ook over de installatie door Saman Groep. Net als DELTA een bekende naam in de regio. Het voelt goed als ook energie, zonnepanelen en internet gewoon uit de buurt komen.”

Over de installatie horen we vaak positieve verhalen. Dat het zo vlot en efficiënt verloopt en dat onze monteurs goed op elkaar ingespeeld zijn.
Menno Janzen
Verkoopadviseur Saman Groep

DELTA Zonnepanelen

Met zonnepanelen van DELTA bespaar je flink op je energierekening én ben je duurzaam bezig. Als je al stroom en gas van DELTA hebt, krijg je bovendien extra korting als je via DELTA zonnepanelen huurt of koopt. Mooi meegenomen toch?