Zeeuwse ISOenergy isolatiepartner van DELTA Energie

Twee jaar geleden kondigden DELTA en Saman Groep hun samenwerking aan om de energietransitie in Zeeland te versnellen. Sindsdien krijgt iedereen die energie van DELTA heeft korting als je via DELTA zonnepanelen of een warmtepomp, cv-ketel of zonneboiler van Saman Groep koopt óf huurt. Maar wat nog ontbrak is een partner op het gebied van isolatie.

“Want een warmtepomp of nieuwe cv-ketel is niet echt lucratief als de warmte via muren, dak of vloer je huis net zo snel weer verlaat als dat het er ingepompt wordt”, zegt Petra Loncaric, productmanager isolatie bij DELTA. “Een duurzamer huis en een lagere energienota beginnen toch echt met isolatie. En omdat we voor onze klanten dé logische energiepartner willen zijn, is de zoektocht naar een isolatiepartner gestart. Uiteindelijk kwamen we bij ISOenergy uit.”

 “Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee”, lacht Elmer van Gurp, directeur-eigenaar van het in ’s-Heer Arendskerke gevestigde ISOenergy. “De hele energietransitie is één grote uitdaging. Daarom is samenwerken enorm belangrijk. Zo versterken we elkaar en maken we het onze klanten makkelijker. Dat is belangrijk en DELTA heeft daarbij, als dé toonaangevende Zeeuwse energieleverancier, een voortrekkersrol.

Oer-Zeeuws

Vaak zien mensen door de bomen het bos niet meer en juist dan is het fijn dat DELTA ze de weg wijst. Bovendien zijn DELTA en ISOenergy twee oer-Zeeuwse bedrijven. Dat merkten we in de eerste gesprekken gelijk: we verstaan elkaar. Wij zijn een nuchter, degelijk bedrijf dat hecht aan kwaliteit en een goede relatie met de klant. DELTA zit er hetzelfde in. Dat werkt lekker samen.”

Duurzame DELTA Deals

Het overkoepelende voordeelprogramma van DELTA voor verduurzaming van je huis, de Duurzame DELTA Deals, is ook van toepassing op isolatie. Petra: “Als je energie hebt van DELTA krijg je 100 euro korting als je via ons isolatie afneemt bij ISOenergy. En als je gaat voor bijvoorbeeld spouwmuur- én dakisolatie, dan krijg je twee keer 100 euro korting. Dezelfde kortingsbedragen krijg je ook als je via DELTA zonnepanelen of een warmtepomp van Saman Groep aanschaft.”

Extra motivatie

Elmer van Gurp vindt dit een leuk concept: “Zo levert het klant-zijn bij DELTA je extra voordeel op als je je huis wilt verduurzamen. Met dat soort voordelen kunnen we grote groepen mensen extra motiveren om aan de slag te gaan met verduurzamen. Niet alleen omdat de overheid dat wil, maar ook omdat het leuk is om die verduurzamingsreis te maken. Het is gaaf om op je maandelijkse verbruiksoverzicht van DELTA te zien dat je gasverbruik door isolatie écht daalt. We zien dat het soms echt een sport wordt voor klanten!”

Drie soorten isolatie

Je kunt via de website van DELTA een gratis, vrijblijvend adviesgesprek aanvragen voor drie soorten isolatie: spouwmuur-, vloer- en dakisolatie. “Als je dat via de website van DELTA doet en je accepteert vervolgens de offerte die daaruit volgt, dan krijg je automatisch de Duurzame DELTA Deals korting”, legt Petra uit. “Als je een adviesgesprek aanvraagt komt een adviseur van ISOenergy bij je thuis op bezoek. Hij bekijkt dan natuurlijk uitgebreid je muren, dak of vloer om te beoordelen hoe de isolatie in jouw huis het beste uitgevoerd kan worden. Ook isolatie is vaak maatwerk, daarom is dat persoonlijke adviesgesprek erg belangrijk.”

20 professionals met tientallen jaren ervaring

Elmer van Gurp bevestigt dat: “We werken bij ISOenergy met zo’n 20 professionals. Bij elkaar opgeteld hebben we tientallen jaren ervaring en er zijn dus weinig situaties die we nog niet hebben gezien. Dat zorgt ervoor dat we in bijna alle gevallen een goed advies kunnen geven over de beste manier van isoleren. Vervolgens voeren wij het werk volledig uit. Dat doen we netjes, punctueel en op kwalitatief hoog niveau.” Ik hoop dat we via DELTA heel veel huizen van isolatie kunnen gaan voorzien. Samen helpen we zo Zeeland een stap verder in de energietransitie!” besluit Elmer.

DELTA Isolatie

Je huis verduurzamen begint bij isolatie. Daarom biedt DELTA Energie samen met ISOenergy verschillende vormen van isolatie aan: spouwmuur-, dak- en vloerisolatie. Natuurlijk zijn daarop de Duurzame DELTA Deals van toepassing. Als klant van DELTA Energie krijg je 100 euro korting op elke vorm van isoleren.