Philips Ultra Efficient: de energiezuinigste ledlamp ooit
In september 2021 zijn er nieuwe energielabels voor ledlampen ingevoerd met strengere eisen op het gebied van duurzaamheid. Daardoor is de kans groot dat die ledlamp met label A+++ die je eerder kocht, nu ineens nog maar label E heeft. Is dat erg? Nee, die ‘oude’ ledlamp is nog steeds heel veel zuiniger dan een traditionele gloeilamp of een oude spaarlamp. Maar de nieuwe energielabels bieden wel weer ruimte voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie superzuinige ledlampen. En dat is precies wat Philips deed.
Vanaf 1 september 2021 is daarom de Philips Ultra Efficient ledlamp op de markt. Deze revolutionaire lamp heeft als eerste ledlamp het nieuwe energielabel A gekregen en is daarmee de duurzaamste ledlamp ooit. Het nieuwe energielabel A verdient deze ledlamp omdat de Philips Ultra Efficient de volgende kenmerken heeft:
- 60% minder energieverbruik én een
- 3,5x langere levensduur dan een normale Philips ledlamp
- met een totale levensduur van 50 jaar!*
Zo bespaar je met deze ledlamp nóg meer op je stroomkosten dan met een normale ledlamp. Ten opzichte van gloei- of spaarlampen is de besparing natuurlijk helemaal groot. En omdat de lamp veel langer mee gaat verbruik je ook nog eens minder materiaal. Dubbel zo goed voor het milieu dus!
Vervang oude lampen!
Heb je nog oude gloei of spaarlampen in huis? Vervang ze dan, ook als ze nog goed werken. Dat klinkt tegenstrijdig maar dat is het niet. Want deze nieuwe ledlamp verbruikt extreem weinig stroom én je hoeft ze de rest van je leven niet meer te vervangen. En de energie die het kost om een ledlamp te maken win je binnen 300 branduren al terug. Wacht dus niet langer en stap over op de nieuwste generatie ledlampen! Dan maakt de verlichting in jouw huis nog slechts een heel klein deel uit van je energienota. Heb je veel halogeenspots in huis? Het loont zeker om ook die te vervangen door ledspots. Laat je informeren in de bouwmarkt of lampenzaak voor de beste optie.
Oude lampen worden gerecycled
Oude spaar- of ledlampen gooi je natuurlijk niet zomaar in de grijze bak. Ze kunnen namelijk prima gerecycled worden. Breng ze daarom weg naar de recyclebak in je supermarkt of bouwmarkt of breng ze naar de milieustraat in jouw buurt.
Zo vervang je een lamp!
Ga bij het vervangen van een oude lamp vooral veilig te werk! We zetten even een paar tips voor je op een rijtje.
- Het lijkt misschien een inkoppertje, maar schakel in je meterkast de groep uit waarin je een lamp gaat vervangen
- Zet een traditionele gloeilamp een kwartier voordat je ‘m vervangt uit, dan kan de lamp afkoelen
- Het beste draai je de oude lamp uit terwijl je ‘m vasthoudt in een zachte doek of een stuk keukenpapier. Zo voorkom je dat de oude lamp breekt
- In een spaarlamp zit een klein beetje kwik. Dat is een gevaarlijke stof, dus wees met spaarlampen extra voorzichtig. Daarom breng je ze daarna ook naar de recyclebak in de supermarkt of naar de milieustraat.
Veel succes met vervangen en natuurlijk met stroom besparen!