Gratis de allernieuwste ledlamp voor Zeeland!

Ledverlichting is al een aantal jaren ingeburgerd. De gemiddelde ledlamp is 90% energiezuiniger dan een oude gloeilamp. Maar… het kon nóg zuiniger! Lichtfabrikant Signify ontwikkelde de Philips Ultra Efficient ledlamp die nog eens 60% zuiniger is dan een ‘normale’ Philips ledlamp. En omdat ledverlichting een makkelijke en belangrijke stap is binnen de energietransitie, hebben DELTA Energie en Signify gezamenlijk het initiatief genomen voor een unieke ledlamp-uitdeelactie in Zeeland: Heel Zeeland OpgeLED!

Nieuw energielabel ledlampen

De nieuwe revolutionaire Philips-ledlamp kreeg in 2021 direct het nieuwe energielabel A voor ledlampen. Angelo Landerloo van Signify: “Per 1 september 2021 is er nieuwe Europese regelgeving ingevoerd waarbij alle ledlampen opnieuw geclassificeerd zijn. Dit nieuwe energielabel zorgt ervoor dat ledlampen die voorheen een A+ of A++ label kregen, nu  een E- of F-classificatie hebben. Wij werken uiteraard continu aan innovaties binnen de ledtechnologie, maar het nieuwe energielabel voor ledlampen was een extra stimulans om per september 2021 de Philips Ultra Efficient ledlamp op de markt te brengen.”

Belangrijke stap

Ledverlichting is een eenvoudige maar belangrijke stap in de energietransitie. “Ik kom maar al te vaak nog traditionele verlichting tegen die onnodig veel stroom verbruikt”, zegt energieadviseur Sjaak Vogel van DELTA. “In de adviesrapporten die ik in opdracht van klanten opstel ontbreekt in zo’n situatie dan ook nooit het advies om over te stappen op ledverlichting. Het kan zoveel schelen in je stroomverbruik!”

DELTA-ledbus door heel Zeeland

Omdat ledverlichting een belangrijke stap is op weg naar een duurzamer leven sloegen DELTA Energie en Signify de handen ineen voor een unieke ledlamp-weggeefactie. Zeeuwen die energie hebben van DELTA kunnen gratis een exemplaar van de nieuwe Philips Ultra Efficient ledlamp (t.w.v.  € 9,95) ophalen bij de speciale DELTA-ledbus die een maand lang zo’n 50 locaties in heel Zeeland aandoet. De actie draagt de naam ‘Heel Zeeland OpgeLED!’ en werd vanaf eind januari al groots aangekondigd in de Zeeuwse media.

Roel Meijerink, CEO van DELTA Energie: “Met deze actie maken we direct duurzame impact: de duurzaamste stroom is de stroom die je niet verbruikt. Ieder exemplaar van deze nieuwe ultrazuinige ledlamp verbruikt minder stroom dan de lamp die hij vervangt. Zo draagt deze actie direct bij aan het terugdringen van het stroomverbruik. Dat past uitstekend bij onze ambitie om onze klanten te helpen bij het zetten van duurzame stappen.”

E-mail of brief

Klanten van DELTA die in Zeeland wonen ontvangen een week voordat de DELTA-ledbus in de buurt is een e-mail of brief waarmee ze een gratis exemplaar van de Philips Ultra Efficient ledlamp op kunnen halen. Er zijn tienduizenden lampen op voorraad, maar de voorraad is niet oneindig, dus voor elke ophaallocatie geldt het op=op-principe. Toch zullen de tienduizenden exemplaren die uitgedeeld worden een flinke reductie van het Zeeuwse stroomverbruik opleveren!